Image Not Found.

Nepal getroffen door een zware aardbeving. Iedereen in het weeshuis is veilig, geen schade aan het huis.

Nepal werd op zaterdag 25 april 2015 rond het middaguur opgeschrikt door een zware aardbeving met een kracht van 7.9 op de schaal van Richter. Vele gebouwen liggen in puin en de regio betreurt honderden doden.

Via Kusma, de dochter van Kamala, hebben wij vernomen dat iedereen in het weeshuis veilig is en dat er geen schade is aan het huis. Meer informatie hebben wij echter nog niet. Wij proberen al twee dagen Krishna te bereiken, zonder succes.

Ondanks het goede nieuws, moeten we op onze hoede blijven. Zo werden er reeds krachtige naschokken geregistreerd die opnieuw veel schade hebben aangericht. Daarnaast worden de al moeilijke levensomstandigheden in Kathmandu nog moeilijker. Zo zal de elektriciteits-, voedsel- en watervoorziening ernstig verstoord worden. Bovendien kunnen verschillende ziektes de kop op steken, en dat terwijl de ziekenhuizen reeds overvol zijn door de vele gewonden.

Het weeshuis heeft jullie steun dan ook hard nodig. Alle giften zijn welkom om het FCWC, maar ook de vele andere weeshuizen en projecten waarmee wij verwant zijn te steunen. Steunen kan je via het gekende rekeningnummer: BE22 8900 2430 9847 (BIC: VDSPBE91).

Hartelijk dank!

Wij houden jullie uiteraard via de website en via facebook op de hoogte van zodra wij meer zicht hebben op de situatie ter plekke.